Sunrise

COMPASS Coaching

Iránytű egy jobb Önmagadhoz

 
Sat on the Rocks

Úgy érzed, beszorultál egy helyzetbe és nem tudod, hogyan tovább?


Feloldhatatlannak tűnő konfliktusod van valakivel és ez megkeseríti a mindennapjaidat?


Szeretnél határozottabb, magabiztosabb lenni, de sejtelmed sincs, hogy csináld?


Változtatni szeretnél az életeden, de nem tudod, hogyan fogj hozzá?


Szeretnéd jobban érezni magad a bőrödben, de nem tudod, merre indulj?


Újra és újra elköveted ugyanazokat a hibákat, bár már nagyon szeretnél máshogy működni?


Ilyen és ezekhez hasonló helyzetekben tud segíteni a life coaching. Keress meg és közösen megnézzük, hogyan tudnád megváltoztatni, jobbá tenni az életedet, elérni a célodat.

 
Wandering Traveler

Mi a life coaching?

A coaching egy együttműködésre épülő folyamat, amelynek során segítek Neked megtalálni és feloldani azokat a belső akadályokat, amelyek nem tették eddig lehetővé a vágyott változásokat, majd segítek abban, hogy megtaláld a számodra legjobb megoldásokat és azokat véghez is vidd.


A coaching folyamat során a benned szunnyadó rejtett képességeket és lehetőségeket igyekszünk a felszínre hozni.


Az a célunk, hogy egy olyan tartós változtatást érjünk el, amely Számodra komoly értékkel bír.

 
Bridge Over River

Mi fog történni, mire számíts?

               Beszélgetni fogunk. Az első találkozásunk alkalmával eldöntjük, hogy tudunk-e együtt dolgozni, meg tudjuk-e teremteni azt a bizalmat és összhangot, amire szükségünk lesz a teljes folyamathoz. Amennyiben igen, akkor több, egymásra épülő találkozásunk lesz. Az egyes alkalmak kb. 50 percesek lesznek és általában 1-2 hetes rendszerességgel követik majd egymást. Hogy hány találkozásra lesz szükség, az előre pontosan nem megjósolható, ám azzal számolhatsz, hogy általában 4-6 alkalom elegendő lehet a célod eléréséhez.

               A beszélgetések során nagyon sok kérdést fogok feltenni és igyekszem olyan dolgokra rávilágítani, amikre Te magad nem is gondoltál. Több nézőpontot meg fogunk vizsgálni, új dolgokat fogsz megtudni saját magadról és időnként én is elmesélek Neked pár dolgot. Különböző technikákat fogok majd mutatni Neked, amiket később Te magad is felhasználhatsz akár más nehézségeid megoldásához is.

               A folyamat során sokat fogsz dolgozni magadon és a problémád megoldásán. A beszélgetések kellemes, támogató, elfogadó légkörben zajlanak, ugyanakkor a siker eléréséhez Neked is energiát kell tenned a folyamatba. Egy idő után kívül fogunk kerülni a komfortzónádon, amit nehéznek élhetsz majd meg, ám enélkül nem érhetünk el eredményeket. Hiszen ha a komfortzónádban lenne a megoldás, már megtaláltad volna egyedül is. 

 

Milyen helyzetekben tudok Neked segíteni?

          A coaching módszereivel olyan esetekben tudok Neked segíteni, amikor egy konkrét, kitűzött célt szeretnél elérni. Lehet az a cél a személyiségfejlődéstől a párkapcsolaton át a karrier-célokig bármi. Ha csak annyit érzel, hogy változtatni szeretnél, de még nem tudod pontosan, mi is a végcél, a cél megtalálásában is segíthetek.


          Az alábbi felsorolásban (a teljesség igénye nélkül) találsz néhány helyzetet, amiben támogatni tudlak:

👉 ha van egy konkrét problémád, amit szeretnél megoldani, de eddig egyedül nem sikerült.


👉 ha megváltoztatni készülsz valamit az életedben és szükséged van egy kis segítségre.


👉ha van egy konkrét célod (pl. előléptetés, életmódváltás…), aminek az elérése nagyon fontos a számodra.

👉 ha egy konfliktusodat szeretnéd rendezni, de nem tudod, hogyan fogj hozzá.


👉 ha a magánéletedet szeretnéd rendbe tenni.


👉 ha szeretnél határozottabb, magabiztosabb lenni.


👉 ha a motivációdat szeretnéd visszanyerni / megteremteni.


👉 ha jelentős változtatásokra kényszerülsz (pl. életmód váltás egészségügyi okokból) és nehezen, vagy nem is igazán megy a megvalósítás.

👉 ha elbizonytalanodtál a munkád, a céljaid vagy a kapcsolataid (akár párkapcsolatod) kapcsán és nem tudod, pontosan milyen döntés lenne a legjobb a számodra.

 

Milyen helyzetekben nem tudok segíteni?

⛔ Ha azt reméled, egyetlen mozdulattal „megjavítom” az életedet. A folyamat általában nem megy egyik pillanatról a másikra, és a változást Neked magadnak kell véghez vinned. Én segíteni tudlak ebben, ám nem tudom helyetted megcsinálni.​

⛔ Ha nem szeretnél erre a találkozókon kívül időt szánni. A folyamat akkor fog haladni, ha az egyes találkozások között újra és újra átgondolod a beszélgetéseinket, megpróbálsz további válaszokat találni a kérdéseimre vagy a hétköznapokban kipróbálod a megtanult technikákat. Az életet jelentősen megváltoztató folyamat időt és energiát igényel. Ha ezt nem tudod rászánni, nem lesz sikeres a változtatás.


⛔ Ha olyan problémával fordulsz hozzám, ami meghaladja a coach kompetenciákat. Ilyen például a depresszió vagy egyéb pszichológiai, pszichiátriai gondozást-kezelést igénylő állapotok.


⛔ Ha azt szeretnéd, hogy mások viselkedését változtassuk meg. Erre ugyanis közvetlenül nem lesz ráhatásunk. Csak olyan dolgokkal tudunk foglalkozni, amelyekre Neked közvetlen hatásod van (ilyen például a saját viselkedésed, reakcióid, érzéseid…). Ennek lehet az a következménye, hogy a külvilág reakciói is idővel megváltoznak, amikor a Te viselkedésed változik, ám a másik embert nem fogjuk tudni „átalakítani”.