Bemutatkozás

 

Ki is vagyok én?

„Csak az érti meg a másik szenvedőt, aki már maga is égett a szenvedés tüzében” (Gyökössy Endre)

saj%C3%A1t%201._edited.jpg

               Dr. Csomán Éva vagyok, life és business coach. 

               Eddigi életem során megtapasztalhattam mind a magánélet, mind a karrier területén, milyen a „nagyon nem jó” állapot, mint ahogy azt is megtapasztalhattam, hogy a következetesen ismétlődő minták oka igazából én voltam és nem a külvilág szereplői. Ezek a tapasztalások segítenek abban, hogy könnyebben megértsem mások nehézségeit és őszinte hittel és meggyőződéssel mutathassak más nézőpontokat az adott helyzetekben.

               Szakmai életemet orvosként kezdtem. 2000-ben szereztem meg az orvosi diplomámat Debrecenben, majd pár év múlva a Semmelweis Egyetemen a belgyógyászat szakvizsgámat. Évekig dolgoztam belgyógyászként, míg végül megtörte fiatal, mindenkit megmenteni vágyó lelkemet a tehetetlenség, az emberek hozzáállása a saját egészségükhöz és az elvárások egyoldalúsága a partneri kapcsolat helyett. Így hát a gyógyszeripar felé kanyarodtam, ahol többféle, idővel manageri feladatkörben és szerepben is kipróbálhattam magam. Maximalizmusom és megfelelni vágyásom miatt engem is utolért a kiégés, amelyből egy szakember segítségével kászálódtam elő. Mind a kiégés kapcsán végzett belső munka, mind az azóta elvégzett képzések (life coach, business coach, NLP practitioner, tréner, scrum master, a Yale egyetem Wellbeing kurzusa), megszerzett tapasztalások hozzájárultak ahhoz, hogy immáron jól vagyok, megismertem önmagam és megtaláltam azt a célt, amely egész hátralévő életemre ellát örömmel, lelkesedéssel, tanulással és fejlődési lehetőséggel.

               Immáron megtaláltam azt a hivatást, amire a kezdetektől vágytam. Segíthetek a hozzám fordulóknak rendet rakni a saját fejükben-lelkükben. Segíthetek megoldásokat találni, meglátni az „alagút végén a fényt”, megvalósítani azt, ami megvalósíthatatlannak tűnt.

Látni, amikor a velem szemben ülő felismerésre jut saját életével kapcsolatban, megtapasztalni mások örömét, amikor jobbra fordíthatják végre sorsukat. Tudni, hogy ezekben én is segítettem. Ezek azok a csodák, amikkel mind a mai napig nem tudok betelni.

Nem tudom egyszerre megváltani a világot, így megteszek mindent, hogy apró lépésenként jobbá tegyem azt.


               Szeretném hozzásegíteni az embereket önmaguk és működésük jobb megértéséhez, hogy megismerve önmagukat megvalósíthassák mindazt, amire vágynak.

 

Tanulmányaim

Life coach:         Lineo International Ltd,

Business coach:         Pro Bona Coaching and Training Center

NLP Practitioner:         Lineo International Ltd

The Science of Well-Being:         Course of Yale University,

Certified Scrum Master:         EntSol,

Belgyógyászat szakvizsga:         Semmelweis Egyetem

Orvosi diploma:         Debreceni Egyetem,

Tréner:         Tolerance Training Kft.,